Carlightblog România
OSRAM

De ce este important să cureți periodic farurile automobilului tău

28.
mart.
2016

curatarea farurilor

De ce e important, atât pentru siguranța noastră, cât și pentru siguranța celorlalți participanți la trafic, să ne curățăm frecvent farurile? Vom încerca să acoperim cât mai bine acest subiect în rândurile ce urmează.

Circulând pe strâzi, mașina adună pe grila din față nu doar gâze și alte insecte, ci și praf și alte substanțe corozive de pe asfalt. În timpul iernii riscul este cu atât mai mare cu cât pe șosele se împrăștie sare cu nisip, ambele foarte corozive. Efectul apărut în urma mizeriei care face contact cu farul dumneavoastră este micșorarea distanței la care bate lumina farurilor, dispersarea neuniformă a luminii (lumina farurilor dumneavoastră poate deveni deranjantă pentru ceilalți participanți la trafic respectiv mătuirea farurilor, despre care am mai vorbit și aici.

Curățarea regulată a farurilor vă garantează o lumină puternică și corect focusată atunci când circulați pe drum, dar are și rol de a preveni mătuirea farurilor – care este un proces mai greoi și mai costisitor de rezolvat.

Procesul de curățare:

1. Spălați farurile cu apă înainte de a începe curățarea lor. Atenție! Nu folosiți cârpe sau bureți și nu frecați pe suprafața farurilor în acest stadiu. Rezidurile ar putea zgâria suprafața farurilor.

2. Aplicați soluția de curățare și așteptați câteva minute înainte de a începe să curățati.

3. Folosiți o cârpă fină sau un burete și frecați, circular, pe suprafața farurilor.

4. Clătiți și repetați procesul de două sau trei ori.

Deși pare un proces simplu, multă lume nu știe să-și îngrijească corect farurile. Sperăm că ți-a plăcut acest scurt tutorial. Pentru mai multe articole urmărește-ne pe pagina de Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.