Carlightblog România
OSRAM

Cele mai bune becuri auto pe timp de toamnă

22.
sept.
2016

Becuri auto ceata

Toamna e deja aici, motiv pentru care e momentul să vă pregătiți mașina pentru condiții meteo neprevăzute. Ploaia și ceața pot crea unele dintre cele mai dificile condiții de condus, dar sfaturile noastre despre becurile auto vă vor ajuta să fiți pregătit pentru orice situație.

În lunile de toamnă și iarnă, condițiile de formare a ceții sunt propice pe drumurile din România, lucru care îngreunează condusul chiar și în cazul unui șofer experimentat. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că ați verificat ca toate becurile auto să fie funcționale. Când ceața începe să apară, ar trebui să porniți farurile, nu presupuneți automat că acestea sunt pornite; în cazul multor mașini noi, indicatoarele sunt aprinse chiar și atunci când farurile nu sunt. Dacă aveți faruri automate, asigurați-vă că acestea sunt activate sau, chiar mai bine, schimbați-le manual prin rotirea comutatorului farurilor la faza scurtă.

Mulți șoferi consideră că în condiții de ceață e necesar să folosească cele mai puternice becuri auto posibile. Aceasta, însă, e una dintre greșelile fundamentale pe care le puteți face în astfel de situații. Ar trebui să evitați folosirea fazei lungi pe ceață, chiar și atunci când nu sunt alte mașini în apropiere, din cauză că ceața reflectă lumina înapoi. Asta înseamnă, așadar, că în loc să îmbunătățească vizibilitatea, faza lungă o îngreunează.

Toate mașinile sunt dotate în spate cu lămpi de ceață. Asigurați-vă că știți cum să le porniți și opriți. Totuși, rețineți că acestea vor funcționa doar dacă faza scurtă e pornită. Mai mult decât atât, nu apelați la acestea decât atunci când este neapărată nevoie. Dacă nu vă puteți da seama când lampa de ceață devine necesară, un bun exercițiu e să încercați să vă dați seama dacă vedeți cu ușurință stopurile mașinii din față. Dacă nu puteți, atunci trebuie să folosiți lămpile de ceață. În caz contrar, știți că încă nu e nevoie de acestea.

Unele mașini sunt dotate cu lămpi de ceață frontale, dar acestea nu sunt absolut necesare decât în condiții de ceață extremă, fiindcă în situații normale avantajul folosirii lor e aproape inexistent, neîmbunătățind vizibilitatea.

One Response to Cele mai bune becuri auto pe timp de toamnă

  1. Pingback: 5 sfaturi pentru schimbarea becurilor auto | Carlightblog-RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.