Carlightblog România
OSRAM

5 sfaturi pentru schimbarea becurilor auto

17.
oct.
2016

schimbare becuri auto

Schimbarea becurilor auto poate fi o mare bătaie de cap pentru fiecare șofer. Totuși, la un anumit intervat de timp, becurile auto trebuie schimbate, iar soluțiile sunt mai simple decât ar părea la prima vedere. Becurile auto se defectează din diferite motive, de la defecțiuni ale bateriei, uzură, trepidații, calitatea scăzută sau schimbările bruște de temperatură. Pentru a veni în ajutorul dumneavoastră, vă oferim o serie de cinci sfaturi utile în astfel de situații.

  1. Schimbați becurile auto în funcție de anotimp

Așa cum probabil știți, pentru diferite tipuri de condiții meteo veți avea nevoie de becuri auto potrivite să facă față situațiilor neprevăzute. De exemplu, pentru anotimpurile cețoase, toamna și primăvara, sunt indicate becuri auto cu lumină puternică și uniformă, ce permit o luminozitate ridicată, pentru a vă permite să reacționați mai repede în condiții dificile de trafic.

  1. Lucrurile bune vin în pereche

Atunci când vine vorba de înlocuirea unui bec auto defect sau uzat, e recomandat ca ambele becuri să fie schimbate. Dacă ambele sunt la fel de performante, se asigură o acțiune simetrică a acestora, mărind astfel siguranța și confortul în timpul condusului.

  1. Mai bine preveniți decât să tratați

O altă situație cu care vă puteți întâlni e cea în care nu ați schimbat becurile de multă vreme, iar ele nu mai dau randamentul dorit. Decât să așteptați până în ultimul moment pentru înlocuirea becurilor, cel mai simplu e să faceți periodic verificarea acestora, pentru a vă garanta siguranța pe șosea.

  1. Trecerea la becuri auto mai performante

E adevărat ca becurile auto cele mai bune sunt mai costisitoare, dar investițiile acestea se dovedesc nu doar necesare, în funcție de mașină, dar și extrem de utile pe termen lung. Becurile Super White oferă, de exemplu, cu aproximativ 30% mai multă lumină decât becurile standard cu halogen. Spre deosebire de becurile de mașină din fabrică, acestea oferă un alb mai intens, au un consum energetic similar și vin cel mai des cu garanție prelungită sau garanție pe viață. Dacă v-ați dorit vreodată becuri auto ca la mașinile de lux, acum știți că nimic nu vă stă în cale.

  1. Schimbarați becurile auto pe cont propriu

Nimic nu se compară cu plăcerea de a înlocui singur becurile uzate sau defecte ale mașinii. Ceea ce trebuie să știți când încercați să faceți singur schimbarea e că partea de sticlă a becului auto nu trebuie atinsă niciodată cu mâna. De asemenea, trebuie să aveți grijă ca becul și farul să fie montate atent, fixate bine, pentru a limita efectul dăunător al trepidațiilor. Dacă țineți cont de voltajul bateriei și alegeți becurile potrivite veți mări durata de funcționare a acestora. Cumpărați de fiecare dată becuri auto de calitate, produse de firme în care aveți încredere. În funcție de masină, puteți găsi pe YouTube clipuri cu instrucțiuni pas cu pas pentru schimbarea becurilor auto. Țineți cont de sfaturile noastre și veți evita drumul până la service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.