Carlightblog România
OSRAM

Sfat de achiziție: lumina pentru o mașină nouă. (Partea 2)

19.
dec.
2016

Citiți prima parte a articolului aici: Sfat de achiziție: lumina pentru o mașină nouă. (Partea 1)

sfaturi de achizitie masina noua

În ceea ce privește farurile de ceață, care în cele mai multe dintre cazuri formează o unitate funcțională cu lumina statică în timpul virajului. Există diferențe considerabile în ceea ce privește efectul acestora, totuși. O sumedenie de experți în becuri auto sunt de părere că designerii auto folosesc farurile de ceață ca element de design. Dar modelele cu sisteme de proiecție sunt grozave din punctul de vedere al tehnologiei de iluminare. Acestea au o rază ascuțită extrem de importantă în condiții de ceață. Toate celelalte oferă doar o iluminare largă și reprezintă, cel mai probabil, o decizie de design.

Pentru luminile din spate există posibilitatea de a alege între modelele obișnuite cu lampă incandescentă sau modelele cu LED. La unele mașini, varianta a doua nu e prezentă pentru toate funcțiile. Asta nu reprezintă o problemă, fiindcă luminile de ceață din spate se aprind în totalitate cu aproximativ un sfert de secundă mai devreme decât cu lămpi incandescente. Asta înseamnă o creștere considerabilă a timpului de reacție pentru șoferul mașinii din spate și previne coliziunile. Astăzi, lumina de avertizare a sistemului de frânare este aproape întotdeauna echipată cu un bec LED. Pentru celelalte, însă, costul suplimentar merită luat în considerare, în cazul în care opțiunea e disponibilă.

masina noua

Nu trebuie să luați pentru sau împotriva unui anumit tip de lumină doar în urma lecturării unei broșuri sau a unui test pe timpul zilei. Doar dacă realizați un test drive pe timp de noapte vă veți putea da seama care e treaba cu tehnologiile moderne de iluminat. Mulți dealeri oferă acum opțiunea unui test drive. Dacă nu oferă, cereți dvs.

Ceea ce nu ar trebui sub nici o formă să faceți este să întrebați dacă merită să așteptați următoare etapă în tehnologia becurilor auto. Când vine vorba despre cantitatea de lumină, progresul nu va face mare diferență. Iar când vine vorba despre funcționalitate, situația e similară cu cea a smartphone-urilor. Generațiile următoare au întotdeauna funcții noi, dar aproape nimeni nu e dispus să aștepte cu lunile pentru ele. Mai mult decât atât, în ceea ce privește mașinile, generațiile noi apar o dată la câțiva ani. Așadar, nu mai așteptați, dați o șansă acestor noi becuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.