Carlightblog România
OSRAM

Nissan Juke, neconvențional de bun

16.
ian.
2017

20170601_Juke_Header

„Wow, ce marcă e mașina aceasta…?” Dificil de răspuns zilele acestea. Cu câteva excepții. Au existat (și există în continuare) un număr de mărci care ies în evidență față de celelalte – nu în ultimul rând datorită design-ului și dispunerii farurilor sale. Această mini-serie propune o privire subiectivă asupra unora dintre cele mai spectaculoase design-uri, dar și celor mai ciudate, unele îndelung uitate sau altele care încă mai pot fi văzute pe drumuri. Astăzi e rândul unei mașini care a reușit să țină părerile extrem de divizate. Iar exact așa trebuie să stea lucrurile. Este vorba despre Nissan Juke.

Dacă vorbești cu prietenii despre mașini, cel mai probabil vorbești despre acelea care-ți atrag atenția. Nimeni nu vorbește într-una despre mașini gri care te ajută să ajungi dintr-un loc în altul. Pentru unele mașini, părerile sunt pur și simplu împărțite. Nissan Juke, de exemplu, e un model disponibil din 2010, o mașină care, pe bună dreptate, poate fi numită ieșită din comun. E vorba despre un mic SUV cu motor cu patru cilindri, ceea ce nu face mașina deloc specială. Nu, ceea ce scoate în evidență modelul Nissan Juke sunt farurile sale extravagante: Farurile frontale neconvenționale, deasupra grile largi sub forma unei guri și poziția luminilor și indicatorilor montați sus pe aripile de deasupra. Acestea se extind mult dincolo de șasiul neted, practic stând pe el, constând într-o decizie îndrăzneață și exuberantă de design.

20170601_Juke_Bild

Testerii și-au oferite părerile pozitive sau negative referitoare la cât de mult sens au aceste caracteristici neobișnuite. Dar problema nu se pune dacă îți place sau nu, sau dacă ți se par inestetice. Arată diferit. Nu într-un mod ciudat, ca și cum aceasta e prima variantă a designerilor, care și-au dorit pur și simplu ceva care să arate diferit. Nicidecum. Nissan Juke e fără îndoială o mașină diferită. Echipa OSRAM e în mod deosebit bucuroasă că designerii au decis să experimenteze cu forma și poziția farurilor frontale și nu au optat pentru o grilă mare arcuită. Nissan Juke e un produs plăcut pentru că nu e pur și simplu diferit, dar un pachet îngrijit și gândit de-a-ntregul. Dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți placă. Asta e o decizie personală, cum e cazul celor mai multor lucruri în viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.