Carlightblog România
OSRAM

Ce e posibil și ce nu la repararea becurilor auto

24.
ian.
2017

Nu e foarte mult ce poți repara când vine vorba de becurile auto ale unor modele mai noi de mașini. În funcție de modelul și tehnologia folosită, există câteva alternative la înlocuirea becurilor – dacă găsim piese de schimb, în mod evident.

Haideți să luăm exemplul unei mașini obișnuite. Sistemul de nivelare a farurilor, obligatoriu în Europa, nu funcționează. Se pare că motorul step din interiorul unuia dintre faruri s-a stricat. Cei de la service vor să înlocuiască întregul far, fiindcă nu există piese de schimb pentru acestea. Costă câteva sute de lei, iar în multe dintre cazuri chiar nu există o alternativă, din cauză nici producătorul auto, nici furnizorii nu oferă piese de schimb. Dar merită întotdeauna să te interesezi mai mult în privința disponibilității acestor, pentru că unele piese chiar pot fi comandate și înlocuite la un preț mic.

Să continuăm cu exemplul motorului step, depinde dacă acesta a fost instalat adânc în far sau dacă a fost montat în exterior pe o flanșă. În al doilea caz, se poate înlocui cu ușurință, fiind disponibil ca piesă de schimb. Primul caz, în schimb, e cam lipsit de speranțe.

Elementele de ajustare se rup de multe ori dacă sunt strânse forțat și încercați să le întoarceți cu prea multă forță. Dacă aveți noroc, veți găsi chiar și aceste părți disponibile separat.

În cazul capacelor de faruri sau difuzorii cu defecte, ține foarte mult de cât de veche e mașina dvs. sau cât de dificil sunt de realizat piesele de schimb. Capacele din policarbonat de pe modelele mai noi sunt lipite ferm. Încercările de înlocuire sunt, de cele mai multe ori, sortite eșecului. În primul rând, nu veți reuși să faceți rost de piese de schimb originale direct de la producător. În al doilea rând, alte piese ale farului se pot defecta în cazul în care înlăturați capacul. În cazul modelor mai vechi, șansele de a efectua reparații corecte sau de a obține diferite părți de schimb sunt mai mari, fiindcă lumina acestora tot va ajunge pe drum prin difuzorii realizați din sticlă. Adesea, reflectorii sunt disponibili ca piese de schimb pentru acest tip de faruri. Dacă aceștia sunt înlocuiți împreună cu sticla, farul va străluci ca la o mașină nouă.

E o oarecare bătaie de cap atunci când un suport de bec auto se strică sau se îndoaie și nu mai poate fi reparat. În multe cazuri, distribuitorul oficial vă va putea ajuta în această privință, oferindu-vă un catalog cu piese de schimb. Același lucru e valabil și pentru capacele farurilor din spate.

Când vine vorba despre un grup de piese extrem de importante, becurile, nu e deloc dificil să faceți rost de rezerve – le găsiți la OSRAM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.