Carlightblog România
OSRAM

Fără stres – schimbați-vă becurile în pereche

14.
mart.
2017

Astăzi, multe mașini au un indicator care avertizează cu privire la defecțiunile unui bec. Câteodată acesta rămâne pornit chiar și după înlocuirea becului defect. Dar există o soluție simplă: schimbarea becurilor în pereche.

Să zicem că în panoul de control al mașinii se aprinde indicatorul care arată o problemă la unul din becuri, iar după o scurtă verificare se înlocuiește becul în cauză. Din fericire, procesul acesta este destul de ușor. Dar problema mai mare apare atunci când, după înlocuire, panoul de control continuă să semnalizeze o defecțiune. Becul ars e înlocuit cu unul care se aprinde și funcționează corespunzător, dar asta nu ajută.

Pornirea motorului e un pas greșit în încercarea de a soluționa situația. Vă puteți întreba dacă e ceva în neregulă cu sistemul electric. Dar nu vă aventurați niciodată să schimbați ceva la motor sau la sistemul electric. Soluția e, de fapt, mult mai simplă: înlocuiți toate becurile din seria respectivă. De exemplu, dacă unul dintre becurile din spate se arde, atunci cel mai indicat e ca ambele să fie înlocuite.

De ce e necesar să schimbăm becurile auto în pereche?


Există mai multe metode de a identifica un bec ars. Una dintre cele mai comune metode e prin verificarea electrică a fiecăreia dintre ele. Pentru cei dintre voi interesați de fizică: scăderile voltajului sunt măsurate printr-un rezistor. Apoi un tranzistor compară cele două surse de curent. Dacă acestea nu sunt identice, atunci se va presupune că unul din becuri nu funcționează. Dar pot exista diferente firești de consum de electricitate între becuri care au funcționat pentru perioade diferite. Cu puțin timp înainte ca un bec să înceteze să funcționeze tensiunea crește, deoarece filamentul devine mai subțire. Astfel se pot explica aceste diferențe de tensiune.

De asemenea, schimbarea becurilor auto în pereche are încă un avantaj. Adesea, al doilea bec se va strica la scurt timp după primul. Acest lucru se întâmplă îndeosebi la produsele brandurilor de calitate înaltă, cum sunt cele de la Osram. Motivul este dat de toleranța mică la aceste fluctuații de tensiune, care afectează durata de funcționare. Înlocuirea ambelor becuri vă va salva de la alte viitoare bătăi de cap, iar asta vă permite să le reglați simultan într-un service auto, pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferi. Becurile auto de lungă durată, cum sunt Ultra Life de la Osram o să vă ajute să scăpați de probleme pe termen lung. Acestea funcționează cu până la de 3 ori mai mult decât becurile obișnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.