Carlightblog România
OSRAM

Sfaturi de îngrijire a autoturismului după concediu

14.
aug.
2017

Mersul în concediu poate fi stresant pentru o mașină. Verificarea farurilor și a tuturor luminilor la întoarcere vă va ajuta să vă asigurați că toate sistemele funcționează în parametric normali. Mai jos vă prezentăm 4 sfaturi utile.

E excelent dacă reglajul farurilor le-a împiedicat să orbească alți șoferi când ați condus cu încărcături grele. Dar acum că v-ați întors, trebuie să le puneți din nou în poziția normală. Mulți șoferi uită să facă acest pas, iar apoi sunt surprinși de cât de rău luminează când conduc pe timp de noapte.

Funcționează totul bine? Becurile erau cel mai probabil în serie, așa că e posibil ca unul din ele să se fi ars. O verificare rapidă în jurul autoturismului vă va arăta dacă toate becurile funcționează adecvat. Acest pas este util și dacă modelul mașinii are funcție de monitorizare a becurilor, deoarece sistemul nu verifică neapărat toate funcțiile acestora. Așa că nu uitați să le verificați, alături de luminile de la plăcuțele de înmatriculare și luminile de frână.

Ați înlocuit un bec cât erați plecat? Dacă l-ați luat din cutia cu becuri de schimb, ar trebui să o recompletați. Dacă nu ați avut propriile becuri de schimb și ați găsit doar becuri de la furnizori generici, e indicat să le înlocuiți cu unele fabricate de producători de renume, cum e Osram. Am recomanda chiar înlocuirea ambelor becuri deodată, dacă este oportun. Sunt șanse mari ca și cel de-al doilea să se ardă în curând.

Daunele cauzate de pietre sunt enervante, mai ales dacă afectează piese scumpe, cum ar fi parbrizul sau farurile. În cazul celei din urmă, s-ar putea să nu fi observat daunele, așa că e mai bine să verificați. La farurile moderne înlocuirea lor este de obicei inevitabilă. Pe de altă parte, carcasele de plastic pot face față la mai mult decât la eventualele bucăți de sticlă care le-ar putea lovi. În plus, carcasele sunt disponibile și ca piese de schimb. Acesta este un avantaj puternic al farurilor mai vechi. Pentru o reparație reușită este important ca găurile sau crăpăturile din sticlă să fie astupate cât mai curând. În caz contrar apa și murdăria pot pătrunde în interior, iar circuitele și reflectoarele nu le agreează. Există multe opțiuni de etanșare: banda adezivă, leucoplastul din kit-ul de ajutor, până și guma de mestecat e bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.