Carlightblog România
OSRAM

Despre efectele impurităților de pe parbriz

31.
oct.
2017

Lumini adaptative, suporți pentru fază lungă și protecții anti-orbire sunt inovații extraordinare, care fac condusul pe timp de noapte o plăcere. Acest lucru se aplică inclusiv pentru sprijinul traficului, care nu mai e la fel de încurcat. Cu condiția ca tehnologie să nu joace feste. Acestea ar fi unele dintre cauzele erorilor, unele dintre ele bizare.

E al treilea șofer care îți dă blițuri. Nu înteleg de ce, mașina dispunând de sistem de control al lămpilor. Ce se întâmplă cu toată lumea azi? Probabil că nimic. Iar sistemul automat e posibil să nu aibă nici o problemă, ci confuzia să intervină. Sistemul are același gen de probleme ca ceilalți șoferi: nu vede suficient de bine.

Sistemele automate de control și anti-orbire sunt reglate de o camera poziționată între oglinda retrovizoare și parbriz. Dacă imaginea pe care camera o captează e neclară sau de slabă calitate, atunci în mod evident acest fapt va duce la erori are funcțiilor care depind de cameră. Pe lângă controlul luminii, ar putea să afecteze sistemele de asistență de bandă sau control de urgență a frânei. Când vine vorba de lumini, funcționalități limitate sau lipsă nu vor duce decât rar la activarea directă a becului de fază scurtă. Chiar din contră, din fericire.

Dar ce cauzează o funcționare defectuoasă a camerei? Răspunsul e destul de simplu: sticla din exterior este probabil murdară. Parte complicată e că șoferul nu are cum să vadă mizeria. În mod normal, acest loc se păstrează curat cu ajutorul ștergătoarelor. Din cauza locului în care este amplasată camera, ultimii centimetrii ai ștergătorului sunt responsabili pentru curățire. Dacă partea de sus a zonei de acoperire a ștergătorului pare murdară, e timpul să îl înlocuiți.

Alte probleme sunt mai dificil de rezolvat din scaunul de șofer. Mizerie depozitată în acel loc, precum frunze sau praf, poate deveni adezivă și greu de îndepăratat. Aceasta va afecta direct camera și capacitatea ei de a-și îndeplini funcțiile.

Când apar probleme, cel mai simplu e să verificați zona în care e amplasată camera și să o curățați, dacă e necesar. Dar procedați cu grijă. Cel mai bine e să folosiți un material cu microfibră. Nu vreți să lăsați urme pe sticla camerei. Și acestea, la rândul lor, pot afecta buna buna funcționare a camerei. Dacă se întâmplă asta, nu prea o să mai aveți ce să faceți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.