Carlightblog România
OSRAM

NU STA CU PARBRIZUL MURDAR!

25.
ian.
2018

Lichidul de parbriz se termină întotdeauna fix când ai mai mare nevoie de el

Poate sună banal, dar după ce m-am strecurat de mai multe ori printre benzi înguste, pe tronsoane de drum aflate în lucru, pe jumătate orb, simt nevoia să ating acest subiect. Cel al lichidului de curățat parbrizul. Sună bine, nu-i așa?

Dar nimeni nu se gândește la asta când e la volan pe la apus și stratul de burniță care se așează pe parbriz este atât de fin încât și setate pe modul intermitent, ștergătoarele nu fac față, iar mizeria de pe  șosea și de pe alte mașini se depune deasupra. Dintr-odată, nu mai vezi nimic. Rapid, sprițezi niște lichid de parbriz pe ștergătoare. Doar că s-a cam terminat, iar ștergătoarele împrăștie toată mizeria pe parbriz, furându-ți ultima pată de vizibilitate. Mașinile din sens opus, care reflectă cu farurile murdăria, se asigură că ești orbit complet.

Mi s-a întâmplat recent pe autostradă, în mijlocul unui tronson în lucru, unde nu puteam opri. Am fost cuprins de panică, așa că mi-am scos capul pe geam, să pot vedea ceva. Nu e o povestire de zis la un foc de tabără, e o chestiune de viață și de moarte. Nu doar pentru mine, ci și pentru alți șoferi, inocenți. Așa că, de ce neglijăm atât de des micile vase cu lichid din compartimentul motor? Pentru că suntem prea leneși? Pentru că ne-am obișnuit să fim alertați de senzori când nu e în regulă ceva? Nu știu, nu sunt nici psiholog, nici producătorul vreunui senzor. De aceea, azi vă voi atrage atenția cu privire la importanța acestui lichid (trebuia să devin profesor de fizică la gimnaziu la începutul anilor 2000, așa că vă rog să mă iertați dacă arăt cu degetul).

Rezoluții pentru noul an

Uită de încercarea de a te lăsa de fumat, oricum nu te vei ține. Nu încerca pentru a nu știu câta oară să faci sport de cel puțin două ori pe săptămână. Dacă nu ai reușit asta în anii precedenți, de ce crezi că ar funcționa acum? Următoarea dată când stai în fața mașinii, deschide-i capota. Verifică cât lichid de parbriz mai este înăuntru și dacă sucul proaspăt de lămâie folosit pe post de aditiv poate să-i prevină înghețul. Chiar și vasele încălzite au mici tuburi care le conectează de duze, care pot îngheța. Dacă vasul e aproape gol, umple-l, folosind lichidul potrivit; nu costă mult. Un lucru e sigur: vei rămâne fără lichid de parbriz exact când vei avea mai mare nevoie de el. Pune o sticlă mică plină cu lichid și în portbagaj, să ai de rezervă.

Până la urmă, ce rost ar avea toate sfaturile mele și informațiile legate de cum să curăți reflectoarele, câtă lumină emană farurile, ce becuri sunt mai bune, dacă nu poți vedea nimic din cauză că ți complet murdar parbrizul? Cu asta în minte, îți urez să te bucuri de un An Nou minunat și în siguranță – fie ca parbrizul să fie mereu curat. Ai grijă de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.