Carlightblog România
OSRAM

Îndepărtarea insectelor de pe faruri

25.
mai
2018

Insectele pot fi enervante – mai ales cele care mușcă. De asemenea, sunt deranjante, pentru unele persoane, atunci când rămășițele lor strică aspectul farurilor. Puteți face greșeli serioase încercând să le îndepărtați.

Țânțarii și muștele moarte nu afectează atât de mult raza farurilor. Pentru ca aceasta să se întâmple, ar trebui să conduci printr-un roi de insecte, de proporții biblice. Acest lucru îi irită pe acei șoferi care cred că insectele strică aspectul mașinii lor. Dar, de cele mai multe ori, toate măsurile luate pentru a reveni la strălucirea inițială doar agravează problema. Pentru că foarte multe metode de curățat utilizate nu îndepărtează doar insectele ci și o parte din stratul de acoperire al lentilelor farurilor. Cei mai mari dușmani ai acestor straturi subțiri de acoperire sunt spălătoarele cu înaltă presiune și mai ales, bureții pentru lustruire.

Aceștia pot fi o surpriză având în vedere numele lor. Dar acum mult timp, bureții pentru lustruire au fost făcuți pentru sticlă, cu alte cuvinte pentru parbriz. În prezent, foarte rar, farurile au lentile din sticlă. De obicei, acestea sunt făcute din policarbonat cu un strat subțire de protecție.

Acest strat trebuie tratat foarte delicat. Popularii bureți pentru lustruire și opțiunile mai dure, vor zgâria suprafața și de asemenea, vor lăsa zone mate. Acest lucru nu va afecta doar aspectul farurilor, ci și lumina.

Insectele moarte sunt cel mai bine îndepărate cu un burete sau o lavetă fine – ideal unele făcute din microfibră. Agenții de curățare pe care trebuie să îi folosiți sunt șamponul auto sau detergentul lichid și multă apă. Corpurile insectelor conțin chitină, una dintre cele mai puternice substanțe din lume. Apropo, atât de puternică, încât ar putea tăia lamelele ștergătoarelor mai repede decât gheața.

În afară de produsele de curățare potrivite, aveți nevoie de multă răbdare. Permiteți insectelor moarte să se înmoaie, așteptați ca apa și agenții de curățare să aibă efect și apoi ștergeți – numai după câteva minute.

Un „duș” ajută

Dacă mașina are ștergătoare de faruri, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu toate acestea. Sistemele de spălare vor curăța insectele cu câteva jeturi de apă bine direcționate. Însă, sistemul are nevoie de un agent de curățare. Și acesta este un alt domeniu în care greșelile pot fi costisitoare.

Antigelul se comportă prost în căldura primăverii și a verii. Este atât de volatil, încât se evaporă prea repede pentru a fi eficient. Puteți vedea voi înșivă ce înseamnă asta pe propriul parbriz.

Deci, este momentul pentru un aditiv special pentru vară. Există diferențe uriașe în ceea ce privește calitatea, cumpărarea produselor ieftine fiind cu siguranță o economie falsă. Unii aditivi cu preț redus au reputația de a eroda stratul protector de pe capacele farurilor. Există motive foarte bune pentru care produsele din brandurile respectate pot fi găsite în laboratoarele de testare ale producătorilor de faruri. Cu siguranță, costă puțin mai mult decât media de pe piață, dar sunt mult mai ieftine decât farurile noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.