Carlightblog România
OSRAM

Lumini noi pentru noua ta mașină second-hand

04.
iun.
2018

Cine înlocuiește filtrele de aer și de ulei numai atunci când acestea sunt blocate?  Pentru cei mai mulți vânzători, o pregătire bună a mașinilor second-hand include schimbarea acestor piese. Însă, când vine vorba despre luminile mașinilor, vânzătorii și cei mai mulți șoferi merg pe principiul ”atâta timp cât funcționează, nu trebuie să fac nimic”.

Un service îți promite liniște pentru o perioadă, cu noua ta mașină second hand. Dar o lampă poate sa nu mai funcționeze în momentul în care pleci de la dealer.  Luminile mașinilor sunt piese consumabile și, cu siguranță, nu este o risipă să dotezi o mașină second hand cu unele noi. Până la urmă, nu sunt ca bujiile, filtrele sau uleiul, care pot cauza imediat o avarie în cazul în care ai ratat o verificare de rutină.

Noile lămpi ca o precauție

Schimbarea preventivă nu doar că are avantajul să îți confere liniște pentru lunile sau anii care vor urma. Vei știi de asemenea cum au fost instalate. Odată ce o mașină a acumulat mai mult de doi sau trei ani, unele dintre lămpi s-ar putea să se fi deteriorat în acest timp. Și piesele de rezervă nu vor fi întotdeauna de o calitate la fel de înaltă precum cele de pe o mașină nouă. Chiar foarte mulți mecanici nu știu nimic despre diferențele calitative dintre lămpile auto. Pe de altă parte, cititorii blogului Carlight, o fac.

Atunci când fac o înlocuire preventivă, ei folosesc piese cu o durată de viață mai mare, precum Ultra Life de la Osram. Acestea sunt perfecte pentru luminile din spate, lămpile de parcare față, indicatoarele, lămpile de frână și poate chiar și luminile din spate. Lămpile cu durată de viață lungă costă puțin mai mult, adevărat, dar în cele mai multe cazuri, acestea sunt de trei ori mai rezistente decât lămpile standard. De obicei, acestea sunt instalate din fabricație. Există, de asemenea, versiuni potrivite pentru faruri. Dar în acest caz, proprietarul are diverse opțiuni, de la produsele standard ieftine – numite ”Original” – la lămpi de înaltă performanță cu lumină mult mai bună. Tipurile upgrade de Night Breaker se încadrează în această categorie. Lămpile potrivite pentru noua ta mașină second-hand se pot găsi în manual sau pe aplicația online. Când vă cumpărați becuri noi, nu uitați de funcțiile de iluminare neevidente. Avariile, lămpile de la plăcuțele de înmatriculare și chiar luminile de interior, pot găzdui becuri foarte aproape de sfârșitul vieții.

Înlocuirea cel puțin a lampilor exterioare preinstalate scade riscul de a avea de-a face curând, din nou, cu luminile exterioare. Acest lucru este unul semnificativ și de unul singur, având în vedere faptul că peste 20% dintre informațiile consultative la inspecția legală a vehiculului, cum ar fi MOT, sunt cauzate de lumini. Noile lămpi vor produce din nou o lumină buna. La urma urmei, lămpile incandescente și xenon se degradează mult în timp. Acest lucru este uneori evident atunci când înlocuiți lămpile vechi, deoarece becurile de sticlă sunt aproape negre, obturând lumina. Necesitatea înlocuirii lămpilor este evidentă atunci când acestea se deteriorează complet. Însă, nici un cumpărător de mașină la mâna a doua nu trebuie să aștepte atâta timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.