Carlightblog România
OSRAM

Ce spune culoarea ALBASTRU despre mașina ta?

19.
iul.
2018

CHIAR te influențează!

Culorile au semnificație istorică diferită, pot trezi emoții, pot atrage atenția sau se pot integra în peisaj. Când vă achiziționați o mașină și insistați asupra unei anumite culori sunteți ghidați de intuiție. În articolele anterioare ne-ați precizat, în mod repetat, că nu dați mare importanță culorii unei mașini la mâna a doua. Dar dacă mașina dvs. nu este doar un plictisitor break, folosit asemenea unui animal de povară, care trebuie să dureze o veșnicie și să își păstreze o valoare de revânzare ridicată, atunci vă prezentăm câteva perspective “pline de culoare”. Nu există dovezi științifice și nu sunt aplicabile oricui, dar poate vă recunoașteți pe dvs. sau pe unul dintre prietenii dvs. în aceste descrieri. Astăzi ne vom ocupa de mașinile ALBASTRE.

 

Albastru – cea mai populară culoare

Da, este. Să ridice mâna cei care merg la dealer și comandă o mașină care are culoarea lui/ei preferată? Deci? Ați fi surprinși să aflați că multe persoane fac lucrul acesta. Și nu trebuie să fi câștigat la loterie. Mulți dintre cei care se ocupă cu tuning-ul nu se gândesc la modul în care se vor vinde mșinile lor – le fac așa cum le place lor. Culoarea albastru joacă un rol important aici. Albastru intens îl asociem cu cerul unei zile relaxante de vară sau cu adâncimile mării. Atât pentru femei cât și pentru bărbați, albastru este culoarea preferată deoarece are, în general, conotații pozitive. Este suficient pentru a deveni culoarea mașinii noastre? Fără îndoială mai sunt și alte aspecte care influențează alegerea.

Elegant, dinamic și puternic

La prima vedere, un albastru închis este similar unui negru intens, dar este mai puțin rafinat și, în special, în cazul mașinilor mari, adaugă o notă elegantă, fâcând-o să iasă în evidență. Mașinile albastre par mai puternice decât celelalte, dar în acelați timp, culoarea le conferă o anumită dinamică în comparație cu cele negre sau cele gri. Ar trebui să existe un motor performant sub capotă, nu? În același timp, albastru se află printre culorile cu cea mai slabă percepție de la distanță. O culoare populară în anii 60 și 70, albastru deschis, practic nu poate fi zărită deloc în ploaie. Deși este puțin mai veselă, mută greutatea optică de pe autovehicul, dar și oferă o impresie robustă. Poate pentru că albastru deschis este asociat cu jucăriile pentru copii.

Albastru – partenerul pe care te poți baza

Mașinile de culoare albastru inchis par de încredere și robuste, iar șoferii lor sunt percepuți ca jucători de echipă. Acest aspect poate să își aibă originile în amintirile noastre din copilărie legate de bărbații curajoși din British Royal Automobile Club și mașinile lor albastre de salvare. Cine știe? În terapia bazată pe culori, umbrele luminoase de albastru sunt folosite pentru tratarea migrenelor, pentru reducerea stresului și promovează regenerarea și relaxarea. Acest lucru este valabil pentru cei din apropierea mașinii noastre, dar și pentru noi atunci când ne apropiem de ea. Albastru face oamenii fericiți și este culoarea loialității. Așa că, de ce ai alege altă culoare pentru mașina ta? Aaa, și vrăjitoarele, dacă tu crezi în existența lor, folosesc umbre de albastru pentru a crește forța lor manipulatoare asupra celorlalți. Ha, ha!

Și albastru nu se demodează, așa că o mașină albastră se poate vinde ușor. Deja îmi este somn. Deci, chiar și cei care nu sunt complet încadrați în culoare mașinii lor, sunt mulțumiți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.