Carlightblog România
OSRAM

O vacanță relaxantă cu lumini de zi

07.
aug.
2018

Unii oameni observă doar după trecerea frontierei, atunci când semnul cu regulile de trafic include un simbol al farului sau ceva similar. Alte persoane caută informații pe internet înainte de a porni, de exemplu pe această pagină. Dar, în cele din urmă, este mult mai ușor decât credeți: conduceți întotdeauna cu farurile aprinse; astfel nu mai este nevoie sa vă gândiți la acest aspect și să vă stricați vacanța.

Dar cum fac șoferii care nu sunt încă binecuvântați cu lumini de zi sau cu lumini automate, să pună în practică aceste intenții bune? Conducătorii modelelor mai vechi se vor teme, probabil, că ar putea uita să le pornească și să le dezactiveze manual. Acest lucru ridică nivelul stresului din nou. Am câteva ponturi bune pentru tine. Acestea variază de la cea mai simplă soluție, aceea de a lipi o notă post-it pe tabloul de bord sau aceea de a primi ajutor de la ceilalți participanți la trafic – ceea ce nu este întotdeauna foarte de încredere, deci fiți atenți –  până la un upgrade al luminilor de zi, de exemplu, cu cele din gama Osram.

Dar există si alte soluții tehnice.

  • Un exemplu este ”modificarea” mașinii pentru a include circuite luminoase pentru țările în care luminile sunt obligatorii în timpul zilei. În aceste țări, toți producătorii își dotează vehiculele cu lumini automate care leagă faza scurtă cu aprinderea. Circuitul adecvat poate fi de obicei retehnologizat, sau chiar modernizat.
  • În funcție de mașină, uneori este suficientă o simplă schimbare a software-ului, care poate fi făcută la un service auto. Alte mașini au nevoie de un comutator de lumină nou, iar în alte cazuri, din nou, un cablu trebuie reconectat. Releele suplimentare sunt, de asemenea, o opțiune. Service-urile auto ar trebui să știe ce este de făcut.
  • Unii șoferi își doresc să decidă absolut singuri când să meargă cu farurile aprinse. Pentru aceștia, merită să se țină cont de o montare ulterioară a unui buzzer de avertizare luminoasă. Dar cu acesta ești sigur doar că nu uiți să stingi luminile după ce oprești motorul și deschizi ușa șoferului, ceea ce ar duce la o descărcare a bateriei. Nu există niciun avertisment acustic atunci când ieși din mașină, deci nu este prima alegere atunci când conduci în țările în care luminile sunt obligatorii în timpul zilei.

Apropo, doar luminile de parcare nu sunt considerate ca fiind conforme cu regulile de iluminare. Întrebarea este ce s-ar întâmpla dacă nu vă conformați. Există, de asemenea, o mulțime de site-uri care specifică cât de mari pot fi amenzile. Dar pentru o astfel de lectură trebuie să ai tendințe aproape masochiste. Dacă îți dorești o călătorie și o vacanță relaxante răspunsul este clar și simplu: pornește luminile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

 
© 2023, by OSRAM GmbH. All rights reserved.