Direct în fața mașinii nu este nevoie de lumină – asta ne spunem adesea. Și, de fapt, tot ceea ce identificați până la cinci sau zece metri în fața mașinii nu are nici o șansă. Chiar și cele mai bune frâne și cei mai scurți timpi de reacție nu vă vor ajuta. Cel puțin nu la o viteză mai mare decât cea a mersului pe jos. Problema constă în faptul că întunericul din zona câmpului apropiat irită mulți șoferi. Acesta este locul în care ei simt lipsa luminii mai puternic decât o fac la 50-75 de metri distanță. Deci, de ce nu iluminați ambele zone?
Dezvoltatorii consideră acest lucru dificil, mai ales în cazul farurilor cu halogen. Nu oferă atât de multă lumină pe cât le-ar plăcea. Ceea ce sfârșește în câmpul apropiat, lipsește în continuare acolo unde este important pentru identificarea pericolelor în timp util. În schimb, inginerii de la OSRAM au reușit să ducă lumina, care din punct de vedere tehnic este de prisos în câmpul apropiat, mai departe. Rezultatul este dezvoltarea lămpilor ca Night Breaker.
Cu xenon și LED sunt posibile ambele
Tehnologia de iluminat este o dilemă, psihologia alta. Cea care implică farurile cu xenon este mai ușor de rezolvat. Această tehnologie oferă de două până la trei ori mai multă lumină decât halogenul, ceea ce înseamnă că că o parte din aceasta este dispensabilă la distanță. Acest lucru se reflectă într-o distribuție a luminii care oferă multă luminozitate chiar până la mașină. De asemenea, este mult mai largă decât in cazul halogenului, care este de asemenea, perceput ca fiind plăcut.
Tehnologia cu LED oferă o altă opțiune. Este alcătuită din câteva LED-uri suplimentare care iluminează doar la o distanță apropiată. Diodele care emit lumină pentru faza scurtă și pentru faza lungă se pot concentra doar pe furnizarea de lumină spre zonele din față.
Farurile pentru faza scurtă optimizate pentru zonele situate în partea dreaptă a drumului – sau stânga în cazul traficului pe stânga – situate între 50 și 75 de metri distanță, nu sunt foarte utile, desigur, dacă șoferul nici măcar nu vede așa departe. Acesta este cazul ceții, ploii abundente sau ninsorii. Iată de ce gama de lămpi de ceață este mult mai mică decât cea a farurilor cu faza scurtă. Dar fasciculul lor este mai larg. Astfel, luminile de ceață ar putea oferi lumina suplimentară in campul apropiat dacă zona din fața mașinii este percepută ca prea întunecată. Totuși, în Germania sunt permise doar în cazul în care vremea, într-adevăr, reduce vizibilitatea.