În prezent, antigelul pentru sistemele de spălare a parbrizului este disponibil până și în lanțurile de supermaketuri, dar calitatea produselor oferite variază enorm. Acest lucru devine evident în mod particular când același rezervor este utilizat pentru curățarea farurilor. Deși parbrizul se regăsește imediat în fața șoferului și orice aditiv inadecvat provoacă pete care afectează vizibilitatea – problemele legate de curățarea farurilor sunt de natură diferită. Pentru utilizarea în sistemele de spălare a farurilor, antigelul și alți aditivi (sau chiar și apa în sine) trebuie să fie de o calitate corespunzătoare.
Cu foarte puține excepții, lentilele de la farurile din zilele noastre (cunoscute anterior și ca difuzoare) sunt fabricate dintr-un material termoplastic numit policarbonat. Când este expus la anumite substanțe chimice, acest material prezintă o reacție alergică mai puternică decât cea a parbrizului. Această sensibilitate este amplificată de faptul că jeturile de apă ale farurilor lovesc de fapt stratul de protecție de pe obiectivul farului mai degrabă decât policarbonatul în sine. Evitarea deteriorării acestui strat de acoperire este de asemenea motivul pentru care trebuie să aveți grijă când îndepărtați zăpada și gheața de pe faruri.
Agenții de curățare care aduc farurile în contact cu spuma pot avea efecte negative asupra proprietăților lor optice. Dacă reziduurile de spumă încă se lipesc de lentilă la sfârșitul ciclului de curățare, acest lucru creează probleme cu distribuția luminii – ceea ce duce la reducerea strălucirii sau luminozității, în funcție de suprafața zonei afectate.
Produsele antigel de calitate, vor specifica, pe ambalaj, compatibilitatea lor cu lentilele de policarbonat, iar cele mai renumite branduri îndeplinesc criteriile necesare. Adecvarea unui produs pentru duzele de pulverizare ale ventilatoarelor indică, de asemenea, că este un aditiv de înaltă calitate care nu numai că facilitează curățarea și împiedică înghețarea apei: duzele telescopice elegante în unele autoturisme necesită o calitate ușor vâscoasă a apei pentru a funcționa corect. Apa dură, cu toate acestea, poate avea un efect negativ asupra acestor duze și le împiedică să se extindă. Pentru oamenii care locuiesc în zone cu o concentrație ridicată de calciu în apa de la robinet, este recomandat să utilizeze apă distilată. Deși acest lucru costă în mod evident mai mult decât utilizarea apei simple de la robinet, este cu siguranță mai ieftin decât să înlocuiți duzele acoperite cu calciu. Deoarece există riscul de calcifiere și în alte părți ale sistemelor de spălare a parbrizului și a farurilor, în special în supapele de închidere, cumpărarea de antigel gata amestecat este o alternativă bună. Diluarea concentratului cu apă de ploaie este o opțiune suplimentară și deosebit de economică.